Broertjes Dekkers zetten de Snoekbaars op de Kaart.

Ties Dekkers pakt bronzen medaille tijdens het Nederlands Kampioenschap dobbervissen voor junioren, broertje Stan word heel knap 6e.

Op zondag 15 september werd het NK dobbervissen junioren gehouden in het Noord Hollandse West-Graftdijk. Ties en Stan Dekkers hadden zich namens de Snoekbaars Vorden geplaatst voor dit Open Nederlands Kampioenschap.

Om je te kunnen plaatsen voor het NK moeten er vooraf een aantal selectiewedstrijden worden gevist. Deze wedstrijd werd voor de federatie Midden Nederland gevist op 29 juni 2019 in het Lingekanaal te Zetten. Ties en Stan wisten zich beide te plaatsen voor het NK, dat is al een prestatie op zich natuurlijk.

Na een aantal trainingssessies aan het wedstrijdwater was het dan eindelijk zover, op 15 september 2019 mochten beide jongens hun talent laten zien op het NK. Gevist werd er in het prachtige en visrijke Noord Hollandsch kanaal.

Ties en Stan namen deel in de leeftijdscategorie U15 (onder de 15 jaar). Er werd gevist in drie vakken, vak A, vak B en vak C. Tijdens de plaatsloting bleek dat zowel Ties en Stan beide vak B hadden geloot. Stan op B1 en Ties op B10, geen ongunstige loting. Vanaf 9.00 uur mochten de jongens beginnen met opbouwen, daar hadden ze tot 10.50 uur de tijd voor. Ondertussen moest ook het voer en het aas nog gereed gemaakt worden. Om 10.50 klonk er een signaal, de deelnemers hebben dan 10 minuten tijd om hun voerstek op te bouwen. Het volgende signaal om 11.00 uur betekende aanvang van de wedstrijd. Al snel begonnen meerdere deelnemers vis te vangen. Gedurende de wedstrijd bleek dat Ties en Stan goed meededen ten opzichte van de rest van het vak en met regelmaat werd er vis gevangen.

Na 4 uur vissen kon de balans worden opgemaakt en werd de gevangen vis gewogen. Bij Stan op stek B1 bleef de weegschaal steken op 3190 gram. Nu moest in de rest van het vak de vis van de overige deelnemers nog gewogen worden. Stan bleef het hoogst gewicht houden tot dat er gewogen moest worden bij de laatste in het vak op plek B10, en daar zat Broer Ties. Ties wist 3560 gram vis te vangen en werd hiermee eerste in zijn vak, Stan werd heel keurig 2e in het vak. Dit betekende dat Ties zich verzekerd had van een medaille, alleen de kleur was op dat moment nog niet bekend. De gewichten van de winnaars uit vak A en C zijn hiervoor bepalend. Uiteindelijk bleken de winnaars uit vak A en C beide een hoger gewicht te hebben gevangen dan Ties waardoor Ties de bronzen plak in ontvangst mocht nemen. Uiteindelijk waren er 10 prijzen te verdelen en door de knappe 2e plaats in zijn vak werd Stan overall 6e en mocht ook een mooie medaille in ontvangst nemen.  Ties kreeg naast de bronzen medaille nog een mooi delfts blauw bord en een clinic met de bondscoaches aangeboden. Namens HSV De Snoekbaars  allebei van harte gefeliciteerd met deze hele mooie prestaties